fbtracking

Scientology Volunteer Ministers 

De Scientology Volunteer Ministers (VM) is een internationale Scientology campagne van vrijwilligers die zich inzetten om mensen belangeloos te helpen.

Volunteer Ministers komen bijvoorbeeld in actie bij rampen en bieden hulp aan mensen in nood.

Deze hulp kan bestaan uit hele praktische zaken zoals: zorgen voor water en voedsel voor de getroffen bevolking, het opruimen van puin, het geven van eerste hulp en meehelpen met de aanwezige hulpdiensten om voor stabiliteit te zorgen in een rampgebied.

 

Motto: er kan iets aan gedaan worden!

Volunteer Minister Nieuws

Het motto van deze campagne is: hoe slecht een situatie ook is, en hoe hopeloos het ook lijkt; er kan altijd iets aan gedaan worden. Dit geldt voor problemen in het dagelijks leven, maar ook in gevallen van nood.

Naast vele simpele oplossingen voor dagelijkse problemen – waarvoor via de internationale website van de VMs gratis cursussen kunnen worden gevolgd – worden Volunteer Ministers ook ingezet wanneer zich ergens een ramp heeft voltrokken.

Na de ramp van 9/11 hebben bijvoorbeeld honderden Volunteer Ministers uit heel Amerika op Ground Zero geholpen om puin te ruimen.

Meer dan 800 VM’s waren wekenlang actief op de rampplek van het World Trade Center in New York, waar zij geestelijke bijstand en praktische hulp verleenden aan hulpverleners.

VMs zijn ook een integraal onderdeel geweest van verschillende reddings- en bergingsoperaties op plekken waar orkanen, overstromingen, aardbevingen en branden zijn geweest.

 

 

Over de hele wereld hebben Volunteer Ministers getraind en samengewerkt met meer dan 1.000 verschillende groepen, organisaties en instanties, waaronder het Rode Kruis, FEMA, de Nationale Garde en politie- en brandweerkorpsen.

Meer dan 500 VM’s uit 11 landen hebben in 2005 na de Tsunami ingezet bij hulpverlening in Zuidoost-Azië, India en Sri Lanka. Hun werk werd gerapporteerd door internationale media, waaronder CNN, The Economist, Washington Post en de Wall Street Journal.

Vanwege hun moed, hun toewijding en hun training zijn ze een onmisbare factor geworden bij het bestrijden van grote natuurrampen. Ze reizen de halve wereld rond om hulp te bieden aan hen die alles verloren hebben door aardbevingen, tsunami’s, overstromingen of ander natuurgeweld.

Volunteer Ministers doen dit belangeloos en betalen de onkosten veelal zelf. Vooraanstaande scientologen sponsoren dit soort projecten door financiele middelen of goederen te doneren.

Volunteer Minister Nieuws

Nederlandse VM-naar Uganda en Ghana

Volunteer Minister Nederland Nieuws

December 2021 – Eind 2021 is de Nederlander Jan Maarten Kruijt voor 3 weken naar Uganda gegaan, om daar een Volunteer Ministers groep te trainen.

Deze groep was in 2020 opgericht door de priester Mr. Samuel, na het doen van een aantal online cursussen op de Volunteer Ministers website van Scientology.

Mr. Samuel raakte zo enthousiast over de praktische technieken uit deze cursussen, dat hij zelf een Volunteer Ministers groep opzette en een kerngroep van zo’n 15 actieve vrijwilligers om zich heen verzamelde. Jan Maarten ging er naar toe om de groep te trainen. Lees het hele verslag op de pagina over Uganda.

Februari 2022 – Zijn Uganda-reis van 2 maanden eerder was zo goed bevallen, dat Jan Maarten nog een ander land wilde aandoen. Hij koos voor Ghana omdat de Scientology kerk in Amsterdam goede contacten heeft met de Ghanese gemeenschap in Amsterdam, en er al een aantal contacten lagen.

In Ghana bezocht Jan Maarten vijf verschillende plaatsen waar Volunteer Ministers groepen werden gevormd. In  Mampong ontstond zelfs een groep van 80 man. Lees hier het hele verhaal.

 

Volunteer Ministers Tent in Amsterdam Bijlmer

Oktober 2019 – In 2019 kwam de Europese Volunteer Ministers Cavalcade naar Amsterdam. De gele tent van de Volunteer Ministers campagne tourde dat jaar door heel Europa en stond gedurende een week in Amsterdam Zuidoost, naast het metrostation Kraaiennest. In de Volunteer Ministers Tent konden bezoekers informatie krijgen over de campagne, hulp krijgen bij het oplossen van dagelijkse problemen, lezingen volgen en gewezen worden op de gratis online cursussen. 

 

Volunteer Minister Nederland Nieuws

De opening van de Volunteer Ministers Tent in Amsterdam Zuidoost, op 27 oktober 2019. werd verricht door de Ghanese koning Nan Atakora Nyanin, inwoner van de Bijlmer. Het was een bijzonder kleurrijke gebeurtenis, met ve;le Ghanezen in klederdracht en Afrikaanse muziek.

Volunteer Ministers Tent in Amsterdam

Na de opening was er een receptie voor alle genodigden. Het lokale TV-station van de Ghanese gemeenschap in Amsterdam deed verslag van de opening. De tent bleef een week lang in Zuidoost en was degelijks open voor belangstellenden.

Volunteer Minister Nederland Nieuws

Een Volunteer Minister geeft uitleg in de tent. Bezoekers kunnen in de tent informatie krijgen over praktische oplossingen voor alledaagse problemen. De 19 cursussen uit van het Volunteer Ministers programma kunnen gratis online gevolgd worden.

Volunteer Ministers in het nieuws

Hier een paar voorbeelden van acties van Volunteer Ministers in de Verenigde Staten die het nieuws gehaald hebben:

Volunteer Minister Nieuws

Nieuwsitem over Volunteer Ministers actief in Rockport, Salt Lake City, zie You tube video

Volunteer Minister Nieuws

Nieuwsitem uit Clearwater, waar Volunteer Minsters helpen na orkaan Irma, zie You tube video

Video over Volunteer Ministers in Nepal

Volunteer Ministers