fbtracking
Geen Drugs-Wel Leven

Stichting De Weg naar Geluk 

De Weg naar Geluk is de Nederlandse afdeling van de The Way to Happiness campagne die in heel veel landen wereldwijd wordt uitgevoerd.

De campagne is gebaseerd op het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven van L. Ron Hubbard, grondlegger van de Scientology kerk. Hij schreef het als een leidraad gebaseerd op gezond verstand. In dit boekje staan 21 leefregels voor een gelukkig leven.

De Weg naar een Gelukkig Leven is een doorgeefboekje; je geeft het door aan iemand waarvan jij denkt dat die wel wat meer geluk kan gebruiken.  Met die intentie wordt het boekje ook door de stichting verspreid: dat het mensen beter gaat en dat ze gelukkiger worden. Dat heeft een domino-effect en creert op termijn een positievere omgeving voor ons allemaal.

Wat doet de stichting?

  • Iedere maand een uitdeel actie in Hilversum
  • Door individuele vrijwilligers wordt het boekje tevens in andere delen van Nederland verspreid
  • Boekjes worden zowel persoonlijk uitgedeeld als huis aan huis verspreid
  • De stichting verstuurt boekjes op aanvraag naar belangstellenden
  • Lespakketten versturen naar scholen (gratis te bestellen via de internationale website)
  • Interactieve workshops leveren waarbij deelnemers een aantal leefregels direct in de praktijk ervaren
  • Op de internationale site staat tevens een gratis online cursus

 

  

Aantal boekjes uitgedeeld tot november 2022:  65.917

De Weg naar Geluk in de media

Hilversum

Eens per maand gaan vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk naar Hilversum om zo’n duizend boekjes te verspreiden.  De stichting is hiermee in juli 2021 gestart. Het eerste doel was om 20.000 boekjes te verspreiden in Hilversum.

Hilversum werd als uitvalsbasis gekozen vanwege de centrale ligging in ons land – om van daaruit verder uit te waaieren.

Inmiddels wordt door individuele vrijwilligers ook geflyerd op andere plekken, voornamelijk in de Randstad.

Waarom deze actie? De stichting is deze actie gestart om een tegenwicht te bieden aan de negativiteit in de samenleving. Met het boekje, De Weg naar een Gelukkig Leven, krijgt men een aantal tools in handen waar men zelf mee aan de slag kan om gelukkiger te worden in het leven.

Actie De Weg naar Geluk rond Wegaplein

9 januari 2022 | Hilversums Dagblad

Zevende keer naar Hilversum – Mediapark buurt

28 januari 2022 | Hilversums Dagblad

Inmiddels 16.500 boekjes uitgedeeld in Hilversum 

22 juni 2022 | Hilversums Dagblad

De Weg naar Geluk Hilversum
De Weg naar Geluk Hilversum
De Weg naar Geluk

Geluksactie Hilversum slaat aan

26 juli 2021 | Hilversums Dagblad

Tweede keer gelukswensen in Hilversum

24 augustus 2021 | Hilversums Dagblad

Alweer duizend gelukwensen in zonnig Hilversum

2 oktober 2021 | Hilversums Dagblad
de weg naar een gelukkig leven
De Weg naar Geluk_Hilversum
de weg naar een gelukkig leven

HILVERSUM – Vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk, deelden aan voorbijgangers op de Groest boekjes uit met 21 universele leefregels voor een gelukkig leven.

De ruim duizend boekjes die de vrijwilligers in hun witte t-shirts bij zich hadden, vonden gretig aftrek. Uit de vele spontane reacties van voorbijgangers kwam vooral naar voren dat veel mensen het leuk vonden dat ze met iets positiefs werden benaderd… lees het hele artikel in het Hilversums Dagblad.

HILVERSUM – Afgelopen zaterdag deelden vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk voor de tweede keer boekjes uit over hoe je het geluk kunt vinden.

Het team was precies een maand geleden ook in Hilversum, en deelde deze keer opnieuw duizend boekjes uit aan voorbijgangers in het centrum van de stad.
Hans Beekmans, voorzitter van de stichting, is enthousiast over de respons die ze krijgen met deze actie... lees het hele artikel in het Hilversums Dagblad.

HILVERSUM – Zaterdag 2 oktober waren vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk voor de derde keer in het centrum van Hilversum om boekjes uit te delen over geluk. Meer dan duizend boekjes gingen van hand tot hand of verdwenen in brievenbussen rond de Groest.

“Ongelooflijk hoe het weer met ons meewerkt” aldus Hans Beekmans, voorzitter van de stichting. “Dat maakt het leuk om zo’n actie te doen, want we raken heel gemakkelijk met mensen in gesprek… lees het hele artikel in het Hilversums Dagblad.

Andere activiteiten van de stichting 

Geen Drugs-Wel Leven

September 2021 – Radio interview bij Radio Recogin over The Way to Happiness, Ghanees radio station  met ca. 15.000 luisteraars onder diverse Afrikaanse gemeenschappen in Nederland.

Geen Drugs-Wel Leven

Juli 2020 – Workshop van professor Suman uit India over Ghandi en geweldloos verzet, gekoppeld aan The Way to Happiness campagne.

Geen Drugs-Wel Leven

Sinds 2006 doet de stichting De Weg Naar Geluk ieder jaar mee aan de Landelijke Opschoondag in maart (Nederland Schoon).

Geen Drugs-Wel Leven

Landelijke schoonmaakdag, maart 2018. Samen met medewerkers van de AH in de Wibautstraat. 

Geen Drugs-Wel Leven

Landelijke schoonmaakdag 2019. In het hele gebied rondom de Wibautstraat wordt zwerfvuil verwijderd.

De Weg naar Geluk

Vanaf de zomer van 2021 verspreidt de stichting in diverse plaatsen in Nederland het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven. 

World Cleaning Day

World Cleaning Day, 17 september 2022.

Voorbeelden van The Way to Happiness elders in de wereld

saint hill castle

Tony Muhammad startte een vredesbeweging in Los Angeles om iets te doen tegen het geweld van beruchte, elkaar rivaliserende bendes in het zuiden van Los Angeles. Hij mobiliseerde verschillende motorclubs om The Way to Happiness boekjes uit te delen. 

Geen Drugs-Wel Leven

María Lara is een succesvolle actrice en model in Latijns-Amerika. In deze film vertelt ze hoe zij geinspireerd raakte door The Way to Happiness en hoe zij de campagne inzet om mensen te helpen en welke resultaten ze tot nu toe behaald heeft.