fbtracking

Scientology TV

In 2018 werd Scientology TV, de TV zender van Scientology in Amerika, gelanceerd. De reden voor een eigen TV kanaal was om Scientology uit te leggen en te laten zien zoals het bedoeld wordt, omdat er in de mainstream media vaak een onvolledig of onjuist beeld wordt gegeven van wat Scientology nu feitelijk is.

Scientology TV wordt geproduceerd door Scientology Media Productions (SMP) vanuit Hollywood.  SMP beschikt over een volledig uitgeruste studio met de nieuwste technische snufjes. Op de Amerikaanse TV is de zender 24/7 te bekijken. Elders ter wereld kunnen de series bekeken worden via www.scientology.tv. Er is ook een app te downloaden onder de naam ‘Scientology Network’.

David Miscavige

De spiritueel leider van de kerk, David Miscavige, opende Scientology TV in 2018 met de woorden:

“Je hebt waarschijnlijk wel eens van Scientology gehoord. Elke zes seconden is er wel ergens ter wereld iemand die op internet de vraag intypt: ‘Wat is Scientology?’ Er wordt veel over ons gepraat en dat begrijpen we. Mensen zijn nieuwsgierig. Nou, we beantwoorden graag al jouw vragen. Want eerlijk gezegd, wat je ook hebt gehoord; als je het niet van ons hebt gehoord, kan ik je verzekeren dat we niet zijn wat je verwacht.”

Wat voor series te zien op Scientology TV?

Op Scientology TV vind je een aantal series over verschillende aspecten van de religie. De kerk laat werkelijk ALLES zien. Van wat er binnen en buiten de kerken gebeurt tot ver achter de schermen. Ieder seizoen verschijnen er nieuwe afleveringen over wat Scientology allemaal inhoudt. En dat is VEEL, want Scientology gaat over het leven in de breedste zin van het woord.

Wereldwijd zetten scientologen zich in voor maatschappelijke projecten in de samenleving; ook daarover zijn heel veel videos gemaakt. In sommige landen worden spectaculaire resultaten bereikt, tot aan regeringsniveau toe. Daarnaast is er ook veel informatie te vinden over L. Ron Hubbard, de grondlegger van Scientology. Je kunt zelfs lezingen van hem beluisteren in zijn eigen stem.

Er valt dus veel te zien op Scientology TV.  Hier volgt per per categorie een korte toelichting:

 

L. Ron Hubbard ‘In His own voice’

Dit is een driedelige serie op Scientology TV over het leven van L. Ron Hubbard. Hij leidde een vol leven en zag het van alle kanten. In zijn eigen stem hoor je verhalen uit zijn eigen leven. Dit zijn fragmenten die gehaald zijn uit de vele lezingen die hij gaf, zoals anekdotes om bepaalde principes te verduidelijken.

Hij vertelt onder andere over de vele reizen die hij maakte, en over zijn vak als schrijver. En  hoe hij ertoe kwam om zich zo te verdiepen in de mens en zijn onderzoek naar het menselijk verstand. En hoe dit uiteindelijk leidde tot de ontdekking van de menselijke geest en het oprichten van Scientology. 

 

L. Ron Hubbard Library Presents

L. Ron Hubbard schreef veel over zijn baanbrekende ontdekkingen over het menselijk verstand en de spirituele aard van de mens. In deze serie worden verschillende artikelen van hem tot leven gebracht in de vorm van een video. Als kijker word je op een speelse en beeldende wijze meegenomen in belangrijke inzichten en principes die de basis vormen van de Scientology religie.

Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld eerlijkheid en persoonlijke integriteit. De teksten in deze videos komen rechtstreeks uit de artikelen van L. Ron Hubbard over deze onderwerpen. Deze teksten zijn terug te vinden in zijn werken.

Principes van Scientology

Dianetics: Een Introductie

Met het eerste boek van L. Ron Hubbard is het in 1950 allemaal begonnen: Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand. Dianetics was een wetenschappelijke studie van L. Ron Hubbard naar de werking van het verstand. In deze serie wordt uitgelegd wat Dianetics inhoudt. Er wordt ingegaan op hoe het verstand werkt en dat het verstand niet hetzelfde is als de hersenen. En hoe pijnlijke ervaringen uit het verleden nog steeds van invloed kunnen zijn op jouw gedrag van vandaag.

Dianetics bracht een hele beweging op gang op elk continent ter wereld. Het ligt aan de basis van Scientology en wordt binnen Scientology nog steeds beoefend. In deze serie zie je ook hoe een Dianetics sessie gedaan wordt en hoe iemand zijn levensenergie hiermee kan herwinnen.

Voices for Humanity

 

Inside Scientology

Wat gebeurt er allemaal in Scientology? Hoe ziet een Scientology kerk eruit? Wat gebeurt er achter de schermen van Scientology? In deze serie word je meegenomen in de wereld van Scientology en zie je ALLES.

Scientology is de enige grote religie die in de 21e eeuw is opgekomen. En dus ook een hele moderne religie. Dat zie je terug in de ultra-moderne technieken die door de kerk worden gebruikt in bijvoorbeeld haar drukkerijen, uitgeverijen en filmstudio’s. Je loopt een dag mee om te zien wat er in een Scientology kerk gebeurt. En een van de meest spectaculaire afleveringen is die over welke technologie de kerk heeft gevonden om de Scientology kennis voor duizenden jaren te behouden.

Destination: Scientology

Meet a Scientologist

In deze serie ontmoet je scientologen met een bijzonder beroep. Mensen die de top in hun vak hebben bereikt en vooroplopen op het gebied van sport, wetenschap, kunst, entertainment en vele andere terreinen. Het zijn fascinerende verhalen met hele persoonlijke interviews over hoe hun carrière verlopen is, en welke rol Scientology in hun leven heeft gespeeld.

De serie is op een prachtige manier gefilmd. Elk verhaal is een korte documentaire op zich en geeft een inkijkje in die speciale beroepsgroep. Van motorcoureur tot straaljagerpiloot, van filmmaker tot modern kunstenaar, van topkapper tot ontwerpster van schoenen.

Door Scientology TV te bekijken kom je veel over Scientology te weten op internationaal niveau.

Wil je meer weten over wat Scientology in Nederland inhoudt, neem dan bijvoorbeeld een kijkje op deze website over Scientology in Nederland, met onder andere informatie over de achtergronden van Scientology, veelgestelde vragen en maatschappelijke campagnes als De Weg naar Geluk.