fbtracking

Drug Free world op Scientology TV

Een van de belangrijkste internationale campagnes van Scientology is die van Drug Free World. Het is een voorlichtingscampagne voor jongeren over wat drugs feitelijk is en wat het met je lichaam doet.

Het doel van deze campagne is om jongeren bewuster te maken van wat drugs is en ze er zelf over na te laten denken. De beslissing om al dan niet drugs te gebruiken kan iemand alleen zelf maken. Verbieden of bang maken heeft geen zin. De voorlichting wordt daarom op een hele reëele en eerlijke manier vorm gegeven.

Op verschillende plaatsen in de wereld zijn er mooie resultaten bereikt met Drug Free World. Daarvan een aantal voorbeelden op deze pagina. Wil je nog meer afleveringen kijken? Ga naar Scientology TV.

Kijk hier voor een overzicht van de Nederlandse activiteiten in Nederland voor Drug Free World.

Geen Drugs-Wel Leven

New York

Meghan Fialkoff wilde iets betekenisvols doen in haar leven. Samen met haar vader begon ze drugsvoorlichting te geven op scholen. Van verschillende kanten kwamen er zoveel aanvragen binnen dat het al snel grote evenementen werden. Haar programma nam helemaal een vlucht toen ze de samenwerking aanging met miss New York en de NYPD (New York Police Department).

Los Angeles

David Sanchez was vroeger drugsverslaafd. Zijn levensverhaal is indrukwekkend. Zijn eigen ervaringen met drugsgebruik, geweld en criminaliteit hebben hem ertoe aangezet om jongeren te behoeden in hetzelfde terecht te komen. Nadat hij was afgekickt en voor de zoveelste keer de gevangenis verliet, richtte hij de organisatie Strike Out Against Drugs op. Hij sloot een partnership met Drug Free World en heeft van drugsvoorlichting zijn levensmissie gemaakt.

Maleisië

Khai Aziz is de leadzanger van Second Combat, een hard-core punk band. Hij gebruikt zijn populariteit om jongeren te inspireren wat van hun leven te maken. Khai weet waar hij het over heeft. Hij was zelf aan de drugs vanaf zijn 14e en een rebelse tiener. Op zijn 21-e stopte hij er resoluut toen hij zijn eigen broer zag afglijden en zijn moeder steeds dieper in een depressie kwam. Hij wil jongeren behoeden dezelfde fouten te maken als hij.

San Diego, Californië

Beatriz Villarreal heeft het binnen de Latino gemeenschap van San Diego tot haar missie gemaakt om gezinnen voor te lichten over drugs. De drugsproblematiek in San Diego is groot. Kinderen komen vaak al op jonge leeftijd met drugs in aanraking, met alle gevolgen van dien. Ze richt zich vooral op het voorlichten van de ouders en werkt daarin samen met ex-verslaafden.