fbtracking

The Way to Happiness op Scientology TV

The Way to Happiness is een internationale campagne van Scientology over de belangrijkste normen en waarden om een gelukkig leven te leiden.

Het gelijknamige boekje is in het Nederlands verschenen onder de titel ‘De Weg naar een Gelukkig Leven.’ Het boekje, dat 21 leefregels bevat voor een gelukkig leven, werd door L. Ron Hubbard geschreven als de eerste niet-religieuze morele code, die geheel gebaseerd is op gezond verstand.

Over de activiteiten van de stichting die deze campagne in Nederland uitrolt, is meer te lezen op de pagina over De Weg naar Geluk op deze website. Op deze pagina delen we graag een aantal episodes van Scientology TV – over succesvolle acties met The Way to Happiness in andere landen.

Los Angeles

The Way to Happiness foundation in Los Angeles heeft een aantal heel grote projecten gedaan in samenwerking met andere kerken en gemeenschappen, waarbij Tony Muhammed, priester bij de Nation of Islam, een grote rol speelde om deze gemeenschappen bij elkaar te brengen. Muhammed was al 9 jaar priester in Los Angeles toen hij op een gegeven moment bij toeval het boekje The Way to Happiness tegenkwam.

Muhammed zag met dit boekje een ingang om een einde te maken aan het geweld in Los Angeles tussen rivaliserende gangs. Het begon met een bijeenkomst die hij organiseerde tussen verschillende gangs en biker groepen, met als doel om vrede tussen de gangs te bewerkstelligen. De bijeenkomsten werden groter en groter en er leidde zelfs tot grote events met beroemdheden als The Game en Snoop Dogg.

Honduras

Honduras is een land met 9,5 miljoen mensen, dat niet alleen bekend staat om haar mooie natuur en hardwerkende mensen, maar jammer genoeg ook om haar problemen met geweld en drugsgebruik. Eduardo Sabillon stuitte bij toeval een keer online op The Way to Happiness en bestelde het gratis docenten handboek. Hij startte op middelbare scholen om scholieren voor te lichten. Meer en meer klassen raakten geinteresseerd waardoor zijn project steeds groter werd en hij uiteindelijk hele districten bereikte.

Colombia

María Lara is een bekend model en actrice in Colombia. Ze groeide op met het idee dat Colombia veel had om trots op te zijn, maar ook dat er veel mis was met het land.  Via een vriendin kwam ze in aanraking met  The Way to Happiness. María raakte geinteresseerd omdat deze vriendin altijd vrolijk leek, terwijl María zelf altijd het gevoel had dat er iets ontbrak in haar leven, ondanks haar succesvolle carriere. Met de campagne had María haar purpose gevonden. Ze werd actief op de campagne en ging seminars geven in gevangenissen, scholen en buurtgroepen. Uiteindelijk bereikte ze het hele land door lezingen en workshops te geven aan de landelijke politie en het leger. Nu kent iedereen in Colombia haar niet alleen van film en TV, maar ook als het gezicht van The Way to Happiness.

Filipijnen

Na jaren in de Verenigde Staten te hebben gewoond, keerde Jorge Perez de Tagle terug naar zijn geboorteland, de Filipijnen. Eenmaal terug keek hij met lede ogen aan hoe drugs, moorden en corruptie onderdeel waren geworden van de dagelijkse realiteit. Hij nam zich voor om hier wat aan te gaan doen. In de VS had hij al kennis gemaakt met het boekje The Way to Happiness van L. Ron Hubbard, waarmee hij de Filipijnse politie benaderde. Via de politie werd het boekje van district naar district op steeds grotere schaal verspreid, wat uiteindelijk resulteerde in een speciaal programma dat op nationaal niveau werd uitgerold.