fbtracking
Geen Drugs-Wel Leven

Stichting De Weg naar Geluk 

De Weg naar Geluk is de Nederlandse afdeling van de The Way to Happiness campagne die in heel veel landen wereldwijd wordt uitgevoerd.

De campagne is gebaseerd op het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven van L. Ron Hubbard, grondlegger van de Scientology kerk. Hij schreef het als een gezond verstand gids voor het leven. In dit boekje staan 21 leefregels voor een gelukkig leven.

De Weg naar een Gelukkig Leven is een doorgeefboekje; je geeft het door aan iemand waarvan jij denkt dat die wel wat meer geluk kan gebruiken.  Met die intentie wordt het boekje ook door de stichting verspreid: dat het mensen beter gaat en dat ze gelukkiger worden. Dat heeft een domino-effect en creert op termijn een positievere omgeving voor ons allemaal.

Wat doet de stichting?

  • Iedere maand een flyeractie in Hilversum
  • Door individuele vrijwilligers wordt het boekje tevens in andere delen van Nederland verspreid
  • Boekjes worden zowel persoonlijk uitgedeeld als huis aan huis verspreid
  • De stichting verstuurt boekjes op aanvraag naar belangstellenden
  • Lespakketten versturen naar scholen (gratis te bestellen via de internationale website)
  • Interactieve workshops leveren waarbij deelnemers een aantal leefregels direct in de praktijk ervaren
  • Op de internationale site staat tevens een gratis online cursus 

 

  

The Way to Happiness in de media

Hilversum

Een keer per maand gaan vrijwilligers van de Stichting De Weg naar Geluk naar Hilversum om daar duizend boekjes te verspreiden.  De stichting is met deze actie eind juli 2021 gestart. Het eerste doel is om 20.000 boekjes te verspreiden in Hilversum.

Waarom Hilversum? De stichting wilde midden in het land beginnen om daarna als een olievlek verder door Nederland te gaan.

Waarom deze actie? De stichting wil hiermee tegenwicht bieden aan de negativiteit in de samenleving. Met het boekje, De Weg naar een Gelukkig Leven, wil de stichting mensen een aantal stabiele gegevens in handen geven voor het leven.  Gegevens waar men zelf mee aan de slag kan en waarmee men (weer) oorzaak kan worden over zijn/haar eigen geluk.

Geen Drugs-Wel Leven
Geen Drugs-Wel Leven
Geen Drugs-Wel Leven

Andere activiteiten van de stichting 

Geen Drugs-Wel Leven

Radio interview bij Radio Recogin over The Way to Happiness, Ghanees radio station  met ca. 15.000 luisteraars onder diverse Afrikaanse gemeenschappen in Nederland.

Geen Drugs-Wel Leven

Workshop van professor Suman uit India over Ghandi en geweldloos verzet, gekoppeld aan The Way to Happiness campagne.

Geen Drugs-Wel Leven

Sinds 2006 doet de stichting De Weg Naar Geluk ieder jaar mee aan de Landelijke Opschoondag in maart (Nederland Schoon).

Geen Drugs-Wel Leven

Landelijke schoonmaakdag, maart 2018. Samen met medewerkers van de AH in de Wibautstraat. Volle vuilniszakken met zwerfvuil uit de buurt.

Geen Drugs-Wel Leven

Landelijke schoonmaakdag, maart 2019. In het hele gebied rondom de Wibautstraat wordt zwerfvuil verwijderd.

Geen Drugs-Wel Leven

Verspreiding van het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven in Hilversum. 

Voorbeelden van The Way to Happiness elders in de wereld

saint hill castle

Tony Muhammad startte een vredesbeweging in Los Angeles om iets te doen tegen het geweld van beruchte, elkaar rivaliserende bendes in het zuiden van Los Angeles. Hij mobiliseerde verschillende motorclubs om The Way to Happiness boekjes uit te delen. 

Geen Drugs-Wel Leven

María Lara is een succesvolle actrice en model in Latijns-Amerika. In deze film vertelt ze hoe zij geinspireerd raakte door The Way to Happiness en hoe zij de campagne inzet om mensen te helpen en welke resultaten ze tot nu toe behaald heeft.